Wie zijn we?

Sebastian Ivens

Zaakvoerder

Plantgeek en creatieve duizendpoot


Sebastian studeerde Oosterse talen en culturen aan de universiteit van Gent. Na enkele jaren de wereld rond te reizen, start hij in 2005 in de groensector. Ondertussen werkt hij de opleidingen tuinaannemer en tuinontwerper af. In 2008 richt hij equota op.


Hij vindt dat je planten alleen kunt kennen als je ze in hun natuurlijke omgeving gezien hebt.

 

Sebastian ontwerpt, organiseert en adviseert.


Meer informatie vind je op zijn blog The Eeden Project. 
 

Op wandel in een laurierbos aan de Zwarte zee


Equota

Tuin en Landschap


Ontwerp, advies, beheer en realisatie van tuinen

U wenst uw tuin (opnieuw) aan te leggen of hebt idee├źn over hoe hij er uit moet zien? Wij ontwerpen samen met u of voor u uw tuin.

U weet niet goed hoe u die boom moet snoeien? U weet niet welke planten in uw tuin kan zetten? U wil vogels of insecten naar uw tuin lokken? Wij adviseren u in welke tijd van het jaar u wat moet doen, maken een beplantingslijst voor u op, stellen een onderhoudskalender voor u samen en nog veel meer.

U zoekt iemand om uw tuin te onderhouden? Wij sturen onze man of vrouw tot bij u.

Van border over vijvert tot terras. Wij leggen (samen met u) uw tuin aan. 


Ecologisch en natuurgericht.

Equota specialiseert zich in ecologische en natuurgerichte tuinen. Vlaanderen en Nederland zijn sterk verstedelijkte gebieden. De aanwezige natuur is er sterk versnipperd. Zo is voor Vlaanderen 15 % van het oppervlak natuurgebied, tuinen beslagen 13 %. Uw tuin biedt de mogelijkheid om deze versnipperde gebieden aaneen te breien en een meerwaarde te bieden voor de biodiversiteit.


Eetbaar landschap.

In de tuin komen natuur en cultuur samen. Een tuin moet ook voor de mens iets te bieden hebben. Door langlevende, eetbare kruiden, heesters en bomen te gebruiken verhoog je de belevingswaarde van je tuin. Bomen geven je jaarlijks hun vruchten, maar je moet wat geduld hebben voor ze beginnen dragen. Framboos, rode en blauwe bes smaken heerlijk in de warme zomermaanden. Kruidachtigen als artisjok, asperge en venkel misstaan zeker niet in een border.


Meer info in het keuzemenu bovenaan!